• Jaana Komulainen

MINUN TARINANI

Päivitetty: 6. maalis 2019

Monesti ensimmäistä kertaa uusia asiakkaita tavatessani tulee puhetta siitä kuinka olen päätynyt kuvaajaksi ja kuinka pitkään olen tätä tehnyt. Siihen nyt pieni katsaus, kuka olen ja miksi olen nyt tässä kirjoittamassa tätä tarinaa.


Olen syntynyt -87 maanviljelijän perheeseen. Lapsuuteni vietin maalaismaisemissa luonnon ympäröimänä ja jo ihan pienestä tytöstä lähtien olen ollut hyvin taiteellinen ja kulkenut luonnossa kynä kädessä tallentaen kaikkea piirtäen. Ensimmäisen kosketuksen kuvaamiseen sain ulkomaanmatkalla 5 -vuotiaana kun kuljin vanhempien kamera kaulassa kuvaten katukiviä ja kalatiskejä Mallorcalla. 15 vuotta sitten tapasin tulevan aviomieheni ja sain ensimmäisen digikamerani ja siitä lähtien olen piirtänyt muistoja digitiedostoihin.


Vuonna -08 vietimme häitämme ja -09 hankin ensimmäisen järjestelmäkameran ja lainasin kirjastosta jokaisen digikuvauskirjan ja lehden. Katsoin satoja videoita, opiskelin tekniikan ja harjoittelin. Kuvaus lisääntyi valtavasti vuonna -12 kun linssini eteen syntyi tyttäremme ja aloitin kirjoittamaan ensimmäistä blogiani. Sanomattakin selvää, että tyttäreni on saanut olla kameran edessä kyllästymiseen asti, mutta yllättävää kyllä myös hän on erittäin kiinnostunut kuvaamisesta ja on monesti mukana keikoillani. Nuo kaksi elämäni valoa ovat olleet korvaamaton apu urallani. He toimivat malleina ja assareina aina kun tarvitsen <3 Nyt satojen tuhansien kuvien jälkeen olen muutaman vuoden ajan toiminut sivutoimisena valokuvaajana kevytyrittäjänä. Olen saanut ihania asiakkaita ja ollut mukana mahtavissa projekteissa joita tulen esittelemään myös täällä blogini puolella.


Sydäntäni lähellä on erityisesti perhe ja parikuvaukset sekä yritysten brändikuvaukset. Kaksi täysin eri maailmaa, mutta molemmissa tunnelmien välittäminen kuvan katsojalle on suuressa roolissa. Olen tottunut etsimään kauneutta kaikkialta. Kuvaan mieluumin aitoja tiloja, aitoja tunteita ja aitoja tilanteita kuin lavastan. Kauneutta löytyy ihan kaikkialta kun osaa katsoa sydämellä! Tosin visuaalisen markkinoinnin koulutukseni ja sisustajan taustani on myös vahvasti mukana ja tuotekuvauksissa on monesti käytettävä myös näitä taitoja.


Olen vasta urani alussa, mutta kuvaaminen on minulla niin syvällä veressä, että tämä on tie jota tahdon kulkea loppuelämäni ajan. Odotan valtavasti suurella intohimolla jokaikistä tulevaa kuvaustani ja toivon, että saan tallentaa mahdollisimman monta hetkeä Teille jokaiselle.