• Jaana Komulainen

MARKKINOINTIKUVAUSTA SAIMAALLA

Minulla on ollut suuri kunnia saada tehdä töitä monien Savonlinnalaisten ja lähiseudun yrittäjien kanssa viime vuosina. Useimmat yritykset haluavat kuvat markkinointiin samalta kuvaajalta uudestaan ja uudestaan sillä näin yrityksen visuaalinen ilme pysyy samanlaisena ja asiakkaille helposti tunnistettavana.Luonto on vahvasti läsnä kaikille tällä alueella työskenteleville. Se joko antaa inspiraatiota kaikkeen tekemiseen tai mahdollistaa koko yrityksen toiminnan. Puhdas luonto ja laadukkaat raaka-aineet ovat tämän alueen yritysten valttikortti ja sen on syytä näkyä myös markkinointiin suunnatuissa valokuvissa.
Asiakkaitteni joukkoon kuuluu suunnittelijoita, pienyrittäjiä ja matkailuyrityksiä. Kaikkia asiakasyrityksiäni ohjaavat osaltaan samanlaiset arvot jotka liittyvät Saimaan alueeseen. Poikkeusta ei tee tekstiilisuunnittelija ei huonekalut eikä myöskään lammastila.
Kuten asiakkaitteni kirjosta voi huomata, markkinointikuvauksia tarvitsee jokainen yritys! Jos olet joskus miettinyt, että minkä kuvan nyt ottaisin, minkä kuvan laittaisin tähän mainokseen, minkä kuvan julkaisisin Instagramissa, minkä kuvan julkaisen Facebookissa, minkä kuvan toimittaisin lehteen, voit olla sisältömarkkinointikuvauksen tarpeessa.


Kaikilla kuvilla markkinoinnissa on suuri merkitys. Matkailun kohdalla kuvien merkitys vielä vähintään tuplaantuu vai mitä luulet?Pohdi hetki millä perusteella valitset matkakohteen? Etsitkö kuvia netistä? Satuitko törmäämään kivan näköiseen paikkaan somessa? Oliko jollain tuttavalla mahtava maisemakuva ja ajattelit, että tuonne minäkin tahdon! Jos olet yhtä visuaalinen kuin minä saatat valita kohteen vaikka yhden tuolin perusteella. Näin radikaaleihin ratkaisuihin ei varmasti moni päädy, mutta jokaisella kuvalla, jopa niistä pienistä yksityiskohdista, kerrot jotain yrityksestäsi mikä saa asiakkaan joko päätymään sinun yritykseesi tai siihen kilpailevaan. Jos viereinen hotelli luottaa kännykkäkuviin on sinulla erinomainen mahdollisuus erottua joukosta jo pelkästään palkkaamalla valokuvaaja.Yksityiskohdilla ja tunnelmilla on suuri merkitys matkakohdetta varatessa! Kuka valitsee kohteensa enää pelkän hinnan perusteella? Elämykset. Kauniit inspiroivat ja mahdollisimman uniikit kohteet kiinnostavat matkailijoita. Kuvat puhuvat puolestaan. Kuvat voivat kertoa tarinan josta sinäkin tahdot palasen.Poikkeusta sääntöön ei tee maisemilla markkinointi Kreikassa tai Suomessa. Auringonlasku järven rannalla Kreikassa kiinnostaa suomalaista mutta auringonlasku suomalaisen puhtaan järven rannalla voisi kiinnostaa kreikkalaista tai no, varmastikin suurinta osaa matkailijoista ympäri maailman ja kuvilla voit tavoittaa nämä asiakkaat.
Tarina, tunnelmat, henkilöt yrityksen takana, yrityksen arvot, laadukkaat tuotteet jotka kertovat tarinaa ja tuovat lisäarvoa tuotteelle ohjaavat asiakkaidesi ostokäyttäytymistä.


Markkinointikuvaus on siis paljon enemmän kuin se, että tilaat kuvauksen ja kuvaaja käy ottamassa kivat kuvat. Minä haluan tutustua yritykseesi ja kuvata niin, että kuvat kertovat tarinaa. Siksi sisältömarkkinointikuvaus on hyvä jakaa useampaan kertaan vuoden aikana. Kaksi tuntia neljä kertaa vuodessa kertoo yrityksestäsi paljon enemmän kuin 8 tuntia kerran vuodessa.


Markkinointikuvauksesta syntyvät kuvat käyvät moneen tarkoitukseen. Saat käyttöösi kymmeniä kuvia joita kaikkia yhdistää sama tunnistettava tyyli, mutta ne kertovat koko yrityksesi tarinan ei pelkästään yhden päivän tapahtumia. Kuvia voi käyttää luovasti vielä vuosienkin päästä eri vuodenaikojen markkinoinnissa.


Kysy lisää mahdollisuuksista ja suunnitellaan sinun yrityksesi brändiä tukeva kuvauspaketti!


www.jaanakomulainen.com

jaana_komulainen@hotmail.com